Dijital Finans Müdürü

  1. Anasayfa
  2. Dijital Finans Müdürü
  • Dijital Finans Müdürü

    Dijital Finans Müdürü

    Lukwise Röportajları - Sinerji Danışmanlık


Lukwise röportajlarının bu haftaki konuğu Sinerji Kurumsal Finansman ve Danışmanlık. 

 

Sinerji Kurumsal Finansman Danışmanlık, 2013 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Bize sunduğunuz hizmetlerden ve bu hizmetleri kimlere sunduğunuzdan bahseder misiniz? 

Sinerji Danışmanlık olarak Türkiye'de KOBİ ölçeğindeki firmalara katma değeri yüksek ve kaliteli danışmanlık hizmeti sağlayan bir firma olarak hizmet vermekteyiz. EBRD (Avrupa İmar Ve Kalkınma Bankası ) ‘nin akredite ettiği yerel danışman firmalarından biriyiz. Danışan firmalarımızın kısıtlı maddi imkanlarla faaliyet göstermeleri nedeniyle %80 ‘ini danışmanlık süreçlerimizde EBRD danışmanlık hibe desteklerinden faydalandırdık ve bu şekilde fayda sağlamaya da devam etmekteyiz.


Ana hizmet konularımız ise;

  • Finansal check-up
  • Finansal tablolar analizi, sektör karşılaştırması ve finansal raporlama
  • Nakit akış analizi
  • Kredili müşteri ve kredili satış politikaları analizi
  • Finansal planlama
  • Kredi yeniden yapılandırması
  • Şirket değerlemesi
  • Birleşme, satın alma, ortak girişim danışmanlığı
  • Pazar araştırmaları
  • Potansiyel yatırımcılarla görüşme ve süreç yönetimi
  • Sanayi ve sektör analizi
  • Eğitim


Bursa’da hizmet veren bir firma olarak, bu bölgedeki kurumsal eğitim ihtiyaçlarını nasıl görüyorsunuz?

İstanbulda yerleşik ama Bursa’da da yoğun olarak hizmet veren bir firmayız. Bu kapsamda Bursa’da yerleşik işletmelerin finansal süreçleri ile ilgili ve uygulamaya dönük ihtiyaçlarına da cevap vermeye çalışıyoruz. Bunun yanında BTÜ Teknoloji Transfer Ofisi ve Sürekli Eğitim Merkezi ile işbirliği içinde Prof.Dr. Mehmet YAZICI’nın finans ve girişimcilik konularında verdiği çok sayıda eğitim ve mentorluk bulunmaktadır. İki kamu ve çok sayıdaki temsilcilikler eliyle özel üniversitelerin eğitim faaliyetleri yanında BTSO, İhracatçı Birlikleri ve çeşitli İş İnsanı Dernekleri eğitim konusunda işletmelerin ihtiyaçlarının karşılanmasında proaktif yaklaşım sergilemektedir. Pandemi ile birlikte bu ihtiyaçların tamamı dijital mecralar üzerinden karşılanmaktadır.


Terzi usülü çalışma 

Kurumsal eğitim yanı sıra hizmetleriniz içinde yer alan “Finansal Check-up” farklı ve dikkat çekici bir başlık. Diğer danışmanlık konularından daha farklı. Firmanın check-up’ını nasıl yapıyorsunuz ve bunun sonucunda ne çıkıyor? 

Bu süreç her firmada değişiklik göstermek ile birlikte yaklaşık 3 aylık terzi usulü bir çalışmayı gerektiriyor. Daha kısa versiyonunu ise sadece finansalları üzerinden www.finansmuduru.com.tr sitemizde yer alan programımız ile birkaç saniye içinde yapabilmekteyiz. Ancak işletmelerin içine girerek detaylı analiz çalışmamızı ise ilk etapta firmaların iş yapış modellerini, iş takip raporlarını inceleyerek başlıyor ve firma yetkililerinden hikayelerini, misyon ve vizyonlarını dinleyerek başlıyoruz. 

Sonrasında elde ettiğimiz veriler ile tüm işletme süreçlerini kapsayan finansal analizlerini yapıyor, bulundukları konum ile içsel sektör ile dışsal karşılaştırmalı analizlerini yapıyoruz. Detaylı nakit akış analizleri yapıyoruz. Aksaklıklar var ise bunları tesbit ediyor ve bu sürecin sonucunda yaptığımız analizlerde tesbit ettiğimiz aksaklık ve olası risklere ilişkin çözüm önerilerimizi SWOT analizimiz ile birlikte kendilerine sunuyoruz. İşletme yöneticilerinin talepleri doğrultusunda öncelik ve önem sırasına göre iyileştirme çalışmalarımızı işletmenin büyüklük ve talebine göre yaklaşık 6-9 aylık bir süreç içinde tamamlıyoruz. 


“Finans Müdürü”- https://finansmuduru.com.tr/, sektöre farklılık getiren, özellikle KOBİler ve girişimler için web tabanli finans yönetim sistemi olarak hayata geçirdiğiniz bir ürün. Finans Müdürü şirketlerin hayatında ne kolaylıklar sağlıyor, neden kullanılmalı, nasıl kullanılmaya başlayabilirler?

Finans Müdürü aslında elde ettiğimiz bilgi birikimini KOBİ ve Kurumsal segment müşterilere hızlı ve düşük maliyetle dijital ortamda fayda sağlayabilmek adına geliştirdiğimiz ve 2016 yıllından bu yana startupwatch Türkiye haritasında da yer alan tek finans yazılımıdır


Bu bir muhasebe yazılımı olmayıp muhasebede programları ile iletişim içerisinde kullandığımız bir finansal karar destek sistemidir. Aslında muhasebe ve müşteri verilerinden beslenen finansal analiz ve raporlama ağırlıklı bir risk yönetimi ve karar verme destek yazılımdan bahsediyoruz. Firmalar, bankaların gözünden kendilerini ve müşterilerini görebileceği gibi nakit akış planlamalarını yapabilmekte, finansal risklerini dünyanın her yerinden erişerek yönetebilmektedir.

Günümüzde özellikle pandeminin de etkisi ile satış kadar önemli bir konu risk yönetimi oldu. Ancak bunun yalnızca zor zamanlarda değil proaktif olarak işletmenin hayat seyri içinde her aşamada yapılması gerektiği konusundaki farkındalık oldukça düşük.

Erken uyarı sinyalleri ile finansal risklerini yönetebilen işletmelerin hayatta kalma şansının ne kadar arttığını acı deneyimler yerine düşük maliyetli ancak bir o kadar etkin bir yazılımla nasıl kolaylaşabildiğini göstermek istiyoruz.


Firmalar, bankaların gözünden kendilerini ve müşterilerini görebileceği gibi nakit akış planlamalarını yapabilmekte, finansal risklerini dünyanın her yerinden erişerek yönetebilmektedir.

Ortaklarınızdan Prof.Dr. Mehmet Yazıcı’nın yeni kitabı “Startup 101” Aralık 2020’de yayınlandı. Girişimciler bu kitabı neden okumalı?

Startup101 yıllar içinde edinilen uygulama ve akademik bilgiye bağlı her girişimcinin sıklıkla kullanması gereken “İş Ucu Kitabı” diye nitelendirdiğimiz bir inovatif girişimcilik rehberidir. Dünyada çok satan Eric Ries’in “Yalın Startup” kitabı bu konuda öncü olup bu kitaptan en önemli farkı ise yerel koşulların etkisi altındaki inovatif girişimlerin ihtiyacı olan uygulama bilgisini sağlamasıdır. Kitap bu yönü ile Türkiye’de sayıları 86’yı bulan Teknoparklar yanında, hızlandırıcılar ve üniversitelerde yaşanan kaynak kitap sıkıntısını çözmektedir. Yeni işe modelleri pandeminin hızlandırı etkisi ile dijitalleşme üzerine ve yüksek katma değer yaratmak üzere kurgulanmakta olup, hız ve finansal kaynakların verimliliği açısından ise hata yapma lüksümüz bulunmamaktadır. Bu noktada uluslararası ve yerel deneyimlerin paylaşılarak risk ve fırsatlar konusunda girişimcilerimizde farkındalığın artırılması büyük önem arz etmektedir.

Bu nedenle danışmanlık hizmetlerimiz yanında sunduğumuz dijital çözümler ve girişimcilik rehberimiz birbirini tamamlar niteliktedir. 


Finans Müdürü nasıl çalışıyor? 



 



Sinerji Kurumsal Finansman ve Danışmanlık profil sayfasını ziyaret etmek için tıklayın