Kurumsal Eğitimde 360 Derece Hizmet

  1. Anasayfa
  2. Kurumsal Eğitimde 360 Derece Hizmet
  • Kurumsal Eğitimde 360 Derece Hizmet

    Kurumsal Eğitimde 360 Derece Hizmet

    Lukwise Röportajları - Antasya Yazılım Danışmanlık

Lukwise röpotajlarında bu hafta konuğumuz Antasya Yazılım Danışmanlık Satış ve İş Geliştirme Müdürü Mehtap Bostancı oldu. 

Antasya bünyesinde çeşitli ürün ve çözümlerin yanı sıra proje geliştirme, kurumsal eğitim ve İK Danışmanlık hizmetleri de bulunuyor. Bizlere Antasya’nın bu hizmetlerinden bahsedebilir misiniz?

Kuruluşumuzdan bugüne yazılım alanındaki uzmanlığımızla, müşterilerimize 360 derece hizmet verme anlayışıyla yola çıktık ve hizmetlerimizi bu çerçevede belirledik. Proje geliştirme tarafında müşterilerimizin ihtiyaç ve taleplerini dinliyor, Time & Material, Agile, Yönetilebilen Servisler gibi dünyaca kabul görmüş çeşitli iş modelleriyle süreci inşa ediyor, en güncel teknolojilerle güçlü ve ölçeklenebilir yazılımlar geliştiriyoruz. Yalnızca yazılım geliştirme süreçlerini değil, test ve bakım hizmetlerini de üstlenerek müşterilerimizin operasyonel yükünü azaltıyor ve anahtar teslim projeler sunuyoruz. 

Kurumsal eğitim tarafında etkileşimli öğrenme yönteminden yararlanarak Türkiye’nin en iyi eğitmenleriyle hizmet veriyoruz. Çevrim içi veya yüz yüze gerçekleştirdiğimiz eğitimlerimizle firmalarımızın, sürekli gelişen teknolojileri yakalayan, mevcut teknoloji ve programlama dillerini daha iyi düzeyde kullanabilen çalışanlarla geleceğe hazır olmalarını sağlıyoruz. İK Danışmanlık tarafında ise öncelikle IT alanında müşterilerimizin ihtiyaç duydukları nitelikli insan kaynağını onlar için araştırıyor, ilgili kurum kültürü ile eşleşmesine önem veriyor, seçme-yerleştirmenin yanı sıra outsource çalışan olarak da istihdam etme fırsatı sunuyoruz. Seçme aşamasında adaylarımızın teknik mülakatlarını gerçekleştiriyor, çeşitli online test ve sınavlar da uyguluyoruz. Teknik dışı pozisyonlar için de farklı ekiplerle proje bazlı çalışmalar yürütüyoruz. Tüm bu hizmetlerimizle müşterilerimiz için stratejik bir iş ortağı olarak konumlanmayı hedefliyoruz.  

Başarının en temel faktörlerinden biri insan









Antasya’nın hem kişisel gelişime hem de yazılıma odaklı eğitimleri var. Bu eğitimleri bir arada düzenlemeye başlamanızın nedenleri nedir? Hangi içeriklere yoğunlaşarak bu hizmetlerinizi sunuyorsunuz?



İçinde bulunduğumuz bilgi çağında, çalışanların bilgi birikimi kadar niteliğine yatırım yapılmasının da oldukça önemli olduğu ve başarının en temel faktörlerinden birinin insan olduğu yapılan araştırmalarla ortaya konmaktadır. Üstelik teknik becerilerinin yanı sıra sözlü iletişim, ilişki kurma, proje yönetimi ve liderlik gibi yetkinliklerini de geliştiren çalışanların, farklı bakış açıları geliştirerek yer aldıkları projelere daha fazla pozitif katkı sunduklarını da açık bir şekilde gözlemliyoruz. Biz de buradan hareketle, iş ortaklarımızın en donanımlı insan kaynağına sahip olmaları için çalışıyoruz ve ihtiyaçlarına çözüm bulma noktasında tek adres olma hedefiyle ilerliyoruz. Bu sebeple sadece yazılım ve teknoloji alanında değil, tasarım, siber güvenlik, iletişim becerileri ve dijital pazarlama alanlarında da oldukça geniş bir yelpazede eğitimler veriyoruz. İçeriklerimizi çeşitli topluluklar ve otoriteler tarafından belirlenen standartlara uygun şekilde, literatürü takip ederek oluşturuyor ve IT Preneurs gibi global akredite içerik sağlayıcı firmalardan temin ediyoruz.

Antasya eğitimlerini düzenlerken hangi dijital kanalları ve iletişim araçlarını tercih ediyor?

Eğitimlerimizi Zoom, Microsoft Teams ve Cisco Webex gibi çeşitli web ve video konferans uygulamalarından yararlanarak gerçekleştiriyoruz. Bununla da sınırlı kalmayıp eğitim laboratuvarlarımızı da Microsoft Azure ve Amazon Web Services gibi platformların sunduğu bulut bilişim modelleriyle (IaaS, PaaS ve SaaS) katılımcılarımız için çevrim içi olarak erişilebilir hale getiriyoruz. Böylece eğitmenlerimiz anlık olarak katılımcıların ekranlarına müdahale edebiliyor ve sorularını interaktif olarak yanıtlayabiliyor.  


Merkezi sınav sistemi, öğrenci bilgi sistemi gibi ürünlerle eğitim sektörüne özel çözümler de sunuyorsunuz. Bu ürünler için hedef kitleleriniz kimdir ve onlara ne gibi faydalar sağlıyorsunuz?

Eğitim sektörüne yönelik çözümlerimizle başta üniversiteler olmak üzere tüm eğitim kurumlarına fayda sunmayı hedefliyoruz. Kurucumuzun akademik kökenli olmasının avantajıyla üniversitelerdeki süreçlere A’dan Z’ye hakimiz ve üniversiteler tarafında hem uzaktan eğitim hem de yerinde eğitimin ihtiyaçlarını çok iyi anlayıp analiz edebiliyoruz. Merkezi sınav sistemiyle binlerce öğrencinin aynı anda ortak bir sistem üzerinden sınava girebilmelerini, sınavların ölçme ve değerlendirmelerinin otomatik olarak yapılabilmesini sağlıyoruz. 

Öğrenme yönetim sistemi ile öğrenci ve öğretmenlerin zaman ve mekândan bağımsız olarak etkileşim içinde olmalarını, öğrenme materyallerinin sürekli erişilebilir olmasını ve manuel olarak hazırlaması saatler süren raporlamaların saniyeler içinde yapılabilmesini sağlıyoruz.


Öğrenci bilgi sistemi ile de öğrencilerin ilk kayıttan mezuniyete kadarki tüm süreçlerinin otomasyonunu sağlıyoruz. 

Ürünleriniz arasında SoruBox bulunuyor. www.sorubox.com üzerinden sunduğunuz bu ürün nedir ve kullanıcılara ne sağlar?

SoruBox, lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler için geliştirdiğimiz, kullanımı tamamen ücretsiz olan, bulut tabanlı bir sınavlara hazırlık platformu. “Sınavlara hazırlanmanın en pratik yolu” sloganıyla yola çıktığımız SoruBox ürünüyle sınavlara hazırlık sürecindeki öğrenci, öğretmen, eğitim koçu, özel kurs ve çeşitli butik eğitim kurumlarını ortak bir platformda buluşturmayı amaçladık. 



SoruBox ile birden fazla öğrencinin, sınıfın veya çalışmagrubunun ödev atama ve takip işlemlerinin aynı anda yapılabilmesini ve her öğrencinin ders ve konu bazındaki gelişimlerinin günlük, haftalık ve aylık periyotlarda detaylı olarak takip edilebilmesini mümkün kılıyoruz. Böylece, zamanla yarışılan bir süreçte tüm paydaşlarımızın zaman kazanmalarını sağlıyoruz. Platform üzerindeki geliştirmelerimiz de aktif olarak devam ediyor. Çok yakın zamanda platform içinde soru setleri oluşturma ve deneme sınavları çözme gibi yeni özellikler de yer alacak. Üstelik platform içinde oluşturulacak soru setlerinin bir kısmını ücretsiz olarak ve ilave talepleri de oldukça uygun fiyatlardan sunarak öğrenci ve velilerinin sınava hazırlık sürecinde yaptıkları harcamaları da azaltmayı hedefliyoruz.   


2021 yılında dijital eğitimlere olan talebin artarak devam edeceğini öngörüyoruz.
2012 yılından bu yana faaliyet gösteriyorsunuz. 2012’den bu yana Türkiye’de özellikle kurumsal eğitim alanında dijitalleşme nasıl gelişti sizce? 2021 yılında bu alanda öngörüleriniz ve hedefleriniz nelerdir?

Önceleri, bağlantı kalitesi, internet servis sağlayıcı hızları, bilgisayar donanım kapasiteleri gibi çeşitli sebeplerle dijitalleşme yeterince sağlanamıyordu. Örneğin, network ve ağ yönetimi gibi bazı eğitimler data center kurulumuna ihtiyaç duyuyordu ve bu sebeple katılımcılar eğitim merkezlerinde fiziki olarak bulunmak durumunda kalıyordu. Eğitim materyalleri katılımcılara basılı şekilde sunuluyor ve eğitim sırasında dağıtılabiliyordu. Son birkaç yıldır, özellikle bulut teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte dijitalleşme gündemdeydi. Ancak firmalar bazı konularda dijital eğitimleri tercih etmelerine rağmen bu tip eğitimleri yeterince faydalı bulmuyorlardı. Bunun yerine eğitimleri ofis dışı ortamlarda çeşitli grup aktiviteleri ile birlikte ele alıyorlardı. Ama pandemiyle birlikte herkes dijital kanallar üzerinden daha fazla iletişim ve etkileşim kurmaya başlayınca, fiziki olarak bir araya gelinmesi gereken sınıf ortamlarının yerini de etkileşimli öğrenme ortamlarının alması gerektiği ortaya çıktı. Bir kişinin söz aldığı ve tüm sınıfı yönetip yönlendirdiği, diğerlerinin sadece dinlediği eğitim anlayışından birlikte öğrenmenin gerçekleştiği bir eğitim anlayışına gelindi. 

Böylece yalnızca eğitim sırasında değil, eğitim öncesi ve sonrasında katılımcılarla çeşitli bilgi alışverişinde bulunma ihtiyacı, dijital uygulamalar ve oyunlaştırmalar arttı. Ayrıca teknolojinin hem zamandan hem de maliyetten tasarruf sağladığı da anlaşıldı. Bu nedenlerle 2021 yılında dijital eğitimlere olan talebin artarak devam edeceğini öngörüyoruz. Esnek çalışma ve hibrit modellerin, eğitimlerde de etkisini göstereceğini ve eğitimde de hibritleşme yaşanabileceğini söylemek de mümkün.   


Antasya Yazılım ve Danışmanlık profil sayfasını ziyaret etmek için tıklayın