-
Kurumsal İngilizcenizi Geliştiren Uygulama
Lukwise Röportajları - BukyTalk
Lukwise röportajlarında konuğumuz BukyTalk kurucu ortağı Hasan Can Üretmenoğlu.
BukyTalk kurucusu olarak kendinizden bahseder misiniz?
Ben Hasan Can Üretmenoğlu. BukyTalk İngilizce Konuşma Pratiği Start-up’ının kurucu ortağıyım. İzmirli’yim. Üniversite eğitimime kadar İzmir’de okudum ve üniversite eğitimi için 2013 senesinde Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tam burslu olarak kazandığım için İstanbul’a geldim. Okul bitiminin ardından bizzat kendi ihtiyacımdan ötürü BukyTalk girişimini başlattım. Sonrasında hikayem işimle bütünleşiyor aslında 😊
BukyTalk olarak kurumsal sektöre yönelik sunduğunuz hizmetlerden bahseder misiniz?
BukyTalk hem bireysel hem de kurumsal olarak hizmet veren bir girişim. Katılımcılarımız bire bir 30 dk ya da kendi seviyesinden en fazla 4 katılımcı ile 90 dk’lik grup seanslarına katılarak konuşma pratiği hizmeti alıyor. İlk seans da ücretsiz . Yani deneyimleyip ardından aylık – 3 aylık ya da 6 aylık paketlerden birini seçebiliyor.
Kurumsal olarak ise, çalıştığımız şirketlerde şirketin bulunduğu sektöre göre içerik planlamaları yaparak çalışanların kendi sektörlerindeki İngilizce bilgisini arttırabildiğimiz gibi, olası senaryolara göre de seans içeriği hazırlayabiliyoruz. Örneğin bir firmanın satin alma departmanı bizlerle ihracat yaparken yaşadığı sıkıntıyı çözmek için kapımızı çalıyor ve kendilerine İngilizce seansı olarak bu durumu yaşatıyor ve olması gereken konuşma sürecini öğretiyoruz.
Ya da grup seansı alıyorsa İk’daki arkadaşlarımızdan özellikle rica ediyor ve o 4 arkadaşın farklı departmanlardan seçilmesini sağlayarak kurum içi network veya etkileşim anlamındaki verimliliği İngilizce olarak sağlamış oluyoruz.
Grup seansı özelliğindeki etkileşim avantajı ve kurum içi network imkanı da farklılaştığımız ve tercih edilmemizde bizi ön plana çıkartan etkenlerdir.
Neden BukyTalk desek cevabınız ne olurdu?
Öncelikle BukyTalk’ta kurumsal anlamda İK yetkililerinin girip ekip arkadaşlarının hangi seanslara girdiklerini, hangi seanslarda ne konuştuklarını, speakerlardan ne gibi geribildirimler aldığını ve en önemlisi ne kadar geliştiklerini istatistiksel olarak ölçüp kendilerine raporlayabiliyoruz. Böylece üst yönetimin genellikle ‘’çalışanımızın geliştiğini nasıl anlayacağız?’’ sorusunu cevaplamış ve nesnel bir sonuç ortaya koymuş oluyoruz. Bunu şu an pazarda ölçebilen başka bir kurum bulunmuyor. Social learning dediğimiz bu süreç katılımcılarımızın hangi becerilerde yani ‘’kelime bilgisi’’ – ‘’aksan geliştirme’’ gibi konularda geliştiklerini onlara raporluyoruz.
Aynı zamanda bahsetmiş olduğum grup seansı özelliğindeki etkileşim avantajı ve kurum içi network imkanı da farklılaştığımız ve tercih edilmemizde bizi ön plana çıkartan etkenlerdir.
Pazarda genellikle konuşma pratiği hizmeti yaptırtıp sadece fonksiyonel faydaya odaklanan girişimlerden bu şekilde ayrışabiliyoruz diyebilirim 😊
Kurumlar BukyTalk kullanmak isterse ne yapmalı?
Dilerlerse Lukwise üzerinden dilerlerse web sitemizdeki Kurumsal çözümler bölümünden kısa bir form doldurup 15 dk’lik ihtiyaç saptama toplantısı talep etmeliler. Kendileri ile yaptığımız bu görüşme sonrası hem ihtiyaçlarını hem de hizmetin nasıl olacağına dair onları bilgilendirici bir mail atıyor ya da arıyoruz. Kendilerinden seansın türünü (bire bir veya grup) ve katılımcı sayısını da öğrenebilirsek teklif aşamasına geçiyoruz. Bunların hepsi sadece 1 saat sürüyor diyebilirim 😊
Start up ekosisteminin başarılı girişimlerindensiniz. Son dönemde de 2 yatırım ile operasyonlarınıza devam ediyorsunuz. Yatırım arayışında olan girişimcilere ne önerirsiniz ?
Samimi iltifatınız için öncelikle teşekkür ederim. Evet son derece dedike giden bir iş modelimiz ve iş planımız var. Çünkü ne istediğimizi biliyor ve ona göre adım atıyoruz. Yolun başında olan girişimci arkadaşlarıma naçizane ilk tavsiyem kendilerini tanımaları. Çünkü bu kişi eğer bir kurucu ya da kurucu ortak olacaksa liderlik yapacak ve unutulmamalıdır ki Lider; başta kendini ardından ekibini ve en son işini yöneten kişidir. Birincisini yapamazsanız iki ve üç zaten gelmez. Birincisi için de kendinizi tanımanız ve bol bol hayal kurmanız gerektiğini düşünüyorum.
Ürün veya hizmeti hazır olan girişimlere de kesinlikle yatırım için ihtiyaçlarını iyi saptamalarını ve yatırım almak için düşük rakamlar yazmamalarını öneririm. Hatta, evde hesapladıkları rakamın bir buçuk katını almadan yola çıkmanın aslında çarşıda onları ne kadar zorlayacaklarını da yaşamış birisi olarak özellikle belirtmek isterim.
Yatırım arayan hali hazırda olan arkadaşlarımız da sadece VC’lere gitmemeli artık ülkemizde çokça gelişen ve ileriki dönemde adını daha da çok duyacağımız Kitle Fonlama modelini kesinlikle denemelerini öneriririm.
Hem bir üyemiz hem de iş ortağımız olarak Lukwise üyelerine sunduğunuz özel fırsatınız nedir?
Lukwise platformunun, girişim ekosisteminde kurumlara eğitim verenler ile eğitimi arayanlar arasında güzel bir köprü kurarak büyük bir boşluğu doldurduğunu düşünüyorum. Bu alandan faydalanmak isteyen tüm üyelere de lukwise15 kodu ile alacakları tüm paketlerde %15 indirim sunuyoruz.
BukyTalk profil sayfasına ulaşmak için tıklayın.